Een geautomatiseerde beveiliging voor je bedrijf

E

Als bedrijf heb je te maken met veel bedrijfsrisico’s. Een aantal daarvan komt van buiten uit en vereist veel aanpassingen om de kans op schade te minimaliseren. Zo kan je bedrijf getroffen worden door bijvoorbeeld stormschade. Wat nog ergerlijker is is het onrechtmatig vervreemden van voorwerpen van je onderneming. Steeds vaker zijn bedrijver met waardevolle activa het slachtoffer van deze vorm van misdaad. In dit artikel gaat het dan ook niet over de veiligheid van je IT omgeving maar van je fysieke bedrijfsactiva.

Buitenbeveiliging om inbraak tegen te gaan

Buitenbeveiliging is vandaag de dag bijna niet te missen wanneer je veel waardevolle spullen hebt in je bedrijfspand. Vooral transportbedrijven en boeren zijn de afgelopen jaren slachtoffer geweest van inbraak. Dit gaat van diefstal van diesel tot het meenemen van een transportheftruck. Om dit tegen te gaan kun je kiezen voor een volledige beveiliging van hekwerk tot cameradetectie. Elektronische beveiligingssystemen zijn tegenwoordig het middel om tot een goede balans te komen voor klantvriendelijkheid en veiligheid. Door middel van het zogenaamde ADVAT systeem kan een beveiligingssystemen voorzien in de behoeftes die vanuit de markt noodzakelijk zijn.

Beveiligingsfilosofie

De ADVAT beveiligingsfilosofie wordt onder andere gebruikt bij HERAS. Via de website http://www.buitenbeveiliging.nl/producten/camerasystemen/index.html is er informatie te vinden over camerasystemen. Deze vallen bijvoorbeeld onder het deelgebied detecteren.

Het totale stappenplan is als volgt:

  • Afschrikken
  • Detecteren
  • Vertraging
  • Ondernemen van actie
  • Toegang verschaffen

Deze stappen zijn alle eenvoudig te verklaren en beredeneren. Wel is er bij veel bedrijven de behoefte om aan onderstaande punten te voldoen. Afschrikken betekent simpelweg een degelijk hekwerk met een duidelijke beveiligingsuiting. Dit zorgt ervoor dat een indringer al weinig kansen voor zichzelf ziet weggelegd. Camera’s schrikken niet alleen af maar detecteren ook indringers mocht dit nodig zijn. Het is dan ook een logische vervolgstap.

Inbrekers houden niet van vertraging. Stel ze worden betrapt maar komen niet snel weg. Dan zijn ze spreekwoordelijk “het haasje”. Een automatisch slot zorgt ervoor dat na detectie indringers binnen blijven. Dit is totaal niet aantrekkelijk. Vervolgens kun je actie ondernemen en zorgen voor een goede opvolging.